Artikler og presse

Vil I have flere af jeres gode historier ud at leve og vil I påvirke samfundsdebatten? Men mangler I samtidig tid og hænder til at lave pressearbejde og artikler til nyhedsbreve og hjemmeside?

Jeg tilbyder at være jeres eksterne partner i at skrive de gode historier og synliggøre jeres arbejde på forskellige platforme og til forskellige målgrupper. Det gør jeg ved at skrive: 

Freelancer til PR og artikler

I en travl hverdag kan det være svært at få de gode historier ud – det kræver tid, vedholdenhed og systematik. Her kan jeg som ekstern partner hjælpe med at sikre et godt flow i at skubbe jeres historier ud over kanten.

Sammen laver vi en kort strategi for jeres eksterne formidling – og får styr på målgrupper, budskaber og kanaler. Derefter udsender vi jævnligt pressehistorier og/eller sender artikler ud via nyhedsbrev, hjemmeside og sociale medier.

Undervejs står jeg for alle dele af processen – indsamler viden, laver interviews, skriver artiklen, sikrer godkendelse, sender historien ud, og følger op hos medierne.

Pressemeddelelser, der bliver bragt i medierne

Jeg er uddannet i statskundskab, har en tillægsuddannelse i journalistik fra journalisthøjskolen og en efteruddannelse i kreativ skrivning fra SDU. Jeg har arbejdet med presse og formidling i forskellige ministerier og kommuner siden 2008.

Siden 2021 har jeg været fast partner på at lave PR for Velliv Foreningen, og jeg udsender i gennemsnit to pressemeddelelser om måneden til lokale medier og fagmedier. Det sidste år er det lykkedes at få medierne til at bringe historien i over 90 % af tilfældene. Jeg har desuden gennemført en succesfuld kampagne for Danmarks Mentale Sundhedsdag i 2023.

Min erfaring har givet mig et godt overblik over hvilke medier, der er relevante for hvilke historier, og hvordan man får medierne til at samle en historie op .

Eksempler på mit arbejde

For Velliv Foreningen har jeg fået en artikel om et fondsstøttet projekt om mental sundhed i bladet Tandplejeren.

For Novo Nordisk Fonden har jeg skrevet en artikel til deres hjemmeside om et idrætsprojekt for børn med særlige behov.

For KFUM’s Sociale Arbejde har jeg skrevet en artikel og taget fotos til magasinet Hjerterum om deres projekt Go Gaming.

“Mettelise hjælper os i arbejdet med at udbrede kendskabet til Velliv Foreningens almennyttige uddelinger i lokale, regionale og branchespecifikke medier. Hun er effektiv og selvkørende, og tænker i høj grad med i arbejdet med at finde og række ud til relevante kanaler.”
– Christina Gro Storm-Andersen, kommunikationskonsulent i Velliv Foreningen

Har I brug for hjælp fra en freelance journalist?

Så lad os tage en uforpligtende snak om et samarbejde. Kontakt mig her.